ulutala-0525b

tala fou

Pe fa'apea le sogisogi o sikaleti fa'aeletonika o se asu fa'alua?

Ole su'esu'ega ile nitrosamines e le masalomia ole vaega pito sili ona taua ole tele o su'esu'ega.E tusa ai ma le lisi a le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi o carcinogens, o nitrosamines o le carcinogen muamua sili ona carcinogenic.O le asu sikaleti o loʻo i ai le tele o nitrosamines faʻapitoa tapaa (TSNA), e pei o le NNK, NNN, NAB, NAT ... Faatasi ai ma i latou, NNK ma NNN ua faʻamaonia e le WHO o ni mea e mafua ai le kanesa o le mama, o mea autu ia o le tino. o sikaleti ma le lamatiaga o le ulaula tapaa.Le "tausala".

Pe o iai i le asu e-sikaleti nitrosamines faapitoa mo tapaa?I le tali atu i lenei faʻafitauli, i le 2014, na filifilia ai e Dr. Goniewicz 12 oloa maualuga faʻatau atu i luga o le maketi i le taimi mo le suʻeina o le asu.O fa'ai'uga fa'ata'ita'iga o lo'o fa'aalia ai o le asu o oloa sikaleti fa'aeletoroni (e tatau ona fa'apea o le sikaleti fa'aeletonika fa'aasu matala lona tolu) sa iai nitrosamines.

E taua le matauina o mea o loʻo i totonu o nitrosamines i le asu e-sikareti e sili atu le maualalo nai lo le asu sikaleti.O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o le NNN o loʻo i totonu o le asu e-sikareti e naʻo le 1/380 o le NNN o loʻo i totonu o le asu sikaleti, ma le NNK o loʻo naʻo le 1/40 o le NNK o loʻo i totonu o le asu sikaleti."O lenei suʻesuʻega o loʻo taʻu mai ai ia i matou afai e sui tagata ulaula i sikaleti eletise, e mafai ona latou faʻaitiitia le faʻaaogaina o mea e afaina ai le sikaleti."Na tusia e Dr. Goniewicz i le pepa.

tala fou (1)

I le masina o Iulai 2020, na tuʻuina atu ai e le US Centers for Disease Control and Prevention se pepa e taʻu mai ai o le maualuga o le nitrosamine metabolite NNAL i le mimi o tagata e-sikareti e matua maualalo, lea e tutusa ma le maualuga o le NNAL i le urine o tagata e le ulaula tapaa. .E le gata ina fa'amaonia ai le taua tele o le fa'aitiitiga o a'afiaga o sikaleti eletise i luga o le fa'avae o su'esu'ega a Dr. Goniewicz, ae fa'aalia ai fo'i e le o iai le fa'afitauli o le asu fa'alua mai le sikaleti i le taimi nei o oloa gaosi sikaleti eletise.

O le suʻesuʻega na tumau mo le 7 tausaga ma amata ona aoina faʻamatalaga faʻamaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le tapaa i le 2013, e aofia ai mamanu faʻaoga, uiga, masani, ma aʻafiaga o le soifua maloloina.O le NNAL o se metabolite e gaosia e le tino o le tagata e gaosia nitrosamines.E manavaina e tagata le nitrosamines e ala i le fa'aogaina o oloa tapaa po'o le asu fa'alua, ona alu ese lea o le metabolite NNAL e ala i le mimi.

O faʻaiʻuga o suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le averesi o le NNAL i le urine o tagata ulaula o le 285.4 ng / g creatinine, ma o le averesi o le NNAL i le urine o tagata e-sikareti e 6.3 ng / g creatinine, o lona uiga, o le anotusi. o le NNAL i le mimi o tagata e-sikareti e na'o tagata ulaula 2.2% o le aofa'i.

tala fou (2)


Taimi meli: Nov-09-2021