ulutala-0525b

tala fou

O sikaleti faaeletonika e iai foi nicotine.Aisea e itiiti ai le leaga nai lo le sikaleti?

O le fefefe o le tele o tagata i le nicotine atonu e sau mai le upu lava e tasi: o se mataua o le nicotine e mafai ona fasiotia se solofanua.O lea fa'amatalaga e masani ona aliali mai i fa'asalalauga fa'alaua'itele eseese mo le taofi o le ulaula tapaa, ae o le mea moni, e leai se mea e fa'atatau i le afaina moni o le nicotine i le tino o le tagata.

I le avea ai ma vaisu i soo se mea i le natura, o le tele o fualaau faisua masani, e pei o tamato, eggplants, ma pateta, o loʻo i ai le tele o nicotine.

O le tui o le nicotine e moni lava o'ona tele.O le aveeseina o le nicotine mai le 15-20 sikaleti ma tui i totonu o se vein e mafai ona mafua ai le oti.Ae faamolemole ia matau o le manavaina o le asu o loo i ai le nicotine ma le tui toto e le tutusa.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le nicotine e mitiia e mama e naʻo le 3% o le aofaʻi o le nicotine pe a ulaula, ma o nei nicotine o le a vave ona paʻu pe a ulu atu i totonu o le tino o le tagata ma alu ese e ala i le afu, urine, ma isi. faigata ia i tatou ona mafua le oona o le nicotine ona o le ulaula.

O faamaoniga mai vailaau faaonaponei ua faaalia ai e faapea, o āuga mataʻutia e ono aumaia e le sikaleti, e pei o le kanesa o le māmā, emphysema ma faamaʻi fatu fatu, e masani lava ona sau mai le ta sikaleti, ma e lē mafai ona faatusalia le leaga o le nicotine i le tino o le tagata.O le Public Health UK (PHE) faʻasalalau Na taʻua e le lipoti o sikaleti eletise e leai se ta e le itiiti ifo i le 95% le afaina nai lo sikaleti, ma e leai se eseesega i le nicotine i totonu o le lua.

O faʻamatalaga faʻateleina ma pepelo i le taimi nei e uiga i lamatiaga o le soifua maloloina o le nicotine na amata i Europa ma Amerika faʻasalalauga faʻalesoifua maloloina lautele i le 1960s, ina ua faʻateleina e malo i atunuʻu eseese le oona o le nicotine ina ia faʻamalosia le taofi o le ulaula.O le mea moni, pe lelei pe leaga se vaega itiiti o le nicotine mo le tino o le tagata, o loʻo finau pea i le fomaʻi: mo se faʻataʻitaʻiga, o le Royal Society of Public Health (RSPH) ua faʻamamafaina nisi o aoga faafomaʻi o le nicotine, e pei o le togafitiga o Parkinson, Alzheimer ma le faaletonu o le mafaufau.ma le tele o isi.

tala fou (4)


Taimi meli: Nov-09-2021