ulutala-0525b

tala fou

Tala'aga o sikaleti eletise

O se mea moni atonu e te leʻi faʻamoemoeina: e ui lava na faia e se tasi le faʻataʻitaʻiga o le sikaleti eletise i se taimi ua leva, o le sikaleti eletise faʻaonaponei tatou te vaʻaia nei e leʻi faia seia oʻo i le 2004. E le gata i lea, o lenei oloa e foliga mai mai fafo o le mea moni lava "faʻatau atu i totonu o le atunuʻu" .

O Herbert A. Gilbert, o se tagata Amerika, na ia mauaina se mamanu pateni o se "sikaleti e leai se ulaula, e le tapaa" i le 1963. O le masini e faʻamafanafanaina ai le nicotine vai e maua ai le ausa e faʻataʻitaʻi ai le lagona o le ulaula.I le 1967, e tele kamupani na taumafai e gaosia le sikaleti eletise, ae ona o le leaga o le sikaleti pepa e leʻi gauai atu i ai le sosaiete i lena taimi, o le poloketi e leʻi faʻatau pisinisi i le faaiuga.

I le 2000, na fautuaina ai e Dr. Han Li i Beijing, Saina le faʻafefeteina o le nicotine i le propylene glycol ma le faʻatumauina o le vai i se masini ultrasonic e maua ai se aʻafiaga o le vai (o le mea moni, o le faʻatomizing gas e gaosia e ala i le vevela).E mafai e tagata fa'aoga ona mitiia le nicotine o lo'o i ai le puao vai i totonu o latou mama ma momoli atu le nicotine i alatoto.Ole vai ole nicotine diluent o lo'o teuina i totonu o se masini e ta'ua o le pomu asu mo le faigofie ona feavea'i, o le fa'ata'ita'iga lea o sikaleti fa'aonaponei.

I le 2004, na maua ai e Han Li le pateni fou o lenei oloa.O le tausaga na sosoo ai, na amata faʻasalalau aloaia ma faʻatau atu e le kamupani China Ruyan.Faatasi ai ma le taʻutaʻua o faʻasalalauga faʻafefe ulaula i fafo, e tafe atu foi sikaleti eletise mai Saina i atunuu Europa ma Amerika;I tausaga talu ai nei, o taulaga tetele a Saina ua amata ona faʻatulafonoina le ulaula tapaa, ma ua faasolosolo malie ona lauiloa le sikaleti eletise i Saina.

Talu ai nei, o loʻo i ai se isi ituaiga sikaleti eletise, lea e maua ai le asu e ala i le faʻamafanafanaina o tapaa e ala i le faʻamafanafana ipu.Talu ai e leai se afi matala, o le a le maua ai ni mea faʻamaʻi e pei o le ta e gaosia i le sikaleti.

MS008 (8)

Taimi meli: Apr-02-2022